Under ett Skafferibesök ges du möjlighet att provsmaka någon annans verklighet, passion och kunskap. Det kan handla om allt ifrån en matvandring i naturen, en kurs i att stoppa korv eller få chansen att bli en mästare på pizzabak. Här kan du se vilka Skafferibesök du kan göra under Kristi Himmelsfärdshelgen 2019.


GunnagårdCharkprovning med gris-safari

Kom till Gunnagård i Svartrå och få en guidad visning av vår enda bevarade svenska lantrasgris. Avsluta med en charkprovning i den nya gårdsbutiken. Varje hel timme startar det en ny runda som tar ca 60 minuter. Köp gärna en kaffe med våffla och fika på gården.

Pris: 199 kr per person. Max 10 deltagare per tur.

Fredag 31 maj, kl 10.00-15.00
Lördag 1 juni, kl 10.00-15.00
Söndag 2 juni, kl 10.00-15.00 

Boka ditt besök genom att mejla dag, tid och antal till: naslin.richard@gmail.com
Mer om Gunnargård


Matvandring i Ugglarp

Mikael Jidenholm tar med dig på en inspirerande vandring i den havsnära miljön i Ugglarp och delar med av sin kunskap om grönsaker och vilda ätliga växter. Passa på och ställ massor av frågor till kanske Sveriges mest prisbelönte grönsaksleverantör. Vi avslutar med ett besök i Gårdsbutiken. Tips: Ta på dig bra skor.

Pris: 150 kr per person.

Fredag 31 maj, kl 10.00-12.00
Lördag 1 juni, kl 10.00-12.00

Boka ditt besök genom att mejla dag och antal till: order@ugglarpsgront.se
Mer om Ugglarps Grönt


Bli pizzaproffs vid hemmaugnenProstens pizza

Lär dig grunderna bakom hur du gör en riktigt krispig och grym pizza Prostens style! Vi går igenom deg, tomatsås, toppings, hur du får till pizzaugns-feeling på hemmaugnen och andra smarta knep. Ni bakar självklart era egna pizzor och kursen avslutas vid middagsbordet tillsammans med oss.

Pris: 450 kr per person. Max 12 deltagare.

Fredag 31 maj 12.00-15.00

Boka ditt besök genom att mejla antal till: prostenspizza@gmail.com
Mer om Prostens Pizza


Primör-Pickning-Paddling i härliga Hjärtaredssjöarna

Välkomna till Lamberts Gård och Lada på årets Picknickpaddlings-premiär! Sällskap från 2-10 personer erbjudes kanotpaddling i naturskön och tjusig miljö i milsvida Hjärtaredssjöarna i Falkenbergs inland. På klirrande porslin spisar ni sedan eder smarriga primör-matkorg vari Hallands matskatter från jord och äng ligger och väntar. Väl mött till sjöss!

Pris per person för paddling, flytväst och primör-pickningkorg på lokala råvaror: 220 kr. Max 10 deltagare. Sista anmälningsdag 27/5

Torsdag 30 maj, kl 11.00-14.00
Torsdag 30 maj, kl 16.00-19.00
Fredag 31 maj, kl 11.00-14.00
Fredag 31 maj, kl 16.00-19.00


Boka ditt besök genom att mejla dag, tid och antal och ålder på paddlarna till: hoslamberts@gmail.com
Mer om Lamberts Gård & Lada


Gör egen pizza i lerugn ute till bluegrassmusik

Torsdag 30 maj, kl 11.30-13.00
Pizzabakning utomhus i lerugn. Surdegspizzor på lokala ekologiska råvaror och till det blir det skön bluegrassmusik.

Inspirationföreläsning och antiinflammatorisk lunch

Fredag 31 maj, kl 11.30-13.00
Föreläsning om ”Antiinflammatorisk mat” kl. 11.30 under tiden du lyssnar så får du några olika drinkar. Under maten sitter vi och fortsätter prata om kost och hälsa. Du serveras antiinflammatorisk vegetarisk mat.
Lördag 1 juni, kl 11.30-13.00
Föreläsning ”Om att äta sig lycklig” kl. 11.30 under tiden du lyssnar så får du några olika drinkar. Under maten sitter vi och fortsätter prata om kost och hälsa. Du serveras antiinflammatorisk vegetarisk mat.
Söndag 2 juni, kl 11.30-13.00
Föreläsning ”Lugn av naturen” kl. 11.30 under tiden du lyssnar så får du några olika drinkar. Under maten sitter vi och fortsätter prata om kost och hälsa. Du serveras antiinflammatorisk vegetarisk mat.

Pris: 250 kr per person, Max 30 deltagare.

Tips: Du även boka in en helhetsupplevelse i gemenskap från den 30/6 till den 2/6. Mer om Hälsodagarna

Boka ditt besök genom att mejla dag och antal till: liselotte@sorbyretreatcenter.com
Mer om Sörby Retreatcenter


Matkalas på Lis Mejeri

Vi på Lis Mejeri lagar mat från naturens skafferi & tycker att äta tillsammans är bästa sättet att skapa ett vi & vi kommer servera en 5-rättes middag kl. 19.00. Cajsa Warg sa alltid ”man tager vad man haver” och lagade mat efter det, MacGyver gjorde likadant fast det blev oftast nåt färgsprakande & sensationellt mer än det var aptitretande. Vi skall taga vad vi hava innanför staketet, vi skall gräva där vi står, vi skall göra något färgsprakande & sensationellt som dessutom retar aptiten, vi skall laga ett helt bord fullt med mat och ni får vara med i vårat vi. Johan Blidberg lagar mat till er & MejeRina ser till att ni trivs.

Pris: 555 kr per person. Dryck tillkommer. Max 35 deltagare.

Fredag 31 maj, kl 19.00-sent
Lördag 1 juni, kl 19.00-sent

Boka ditt besök genom att mejla dag och antal till: lismejeri@gmail.com
Mer om Lis Mejeri


Odlingsvandring i Hallands ToscanaJordgubbe

Följ med på en vandring på ca 1,5 km från jordgubbar, hallon till vin. Tips: Ta gärna bekväma skor. Vi avslutar vår tur med våffelfika i Stora Bergs Café. 

Pris: 200 kr per person. Max 10 deltagare.

Torsdag 30 maj, kl 16.00
Fredag 31 maj, kl 11.00
Lördag 1 juni, kl 11.00
Söndag 2 juni, kl 11.00

Boka ditt besök genom att mejla dag och antal till: info@hallandsbar.se
Mer om Hallands Bär/Stora Berg Självplock


Mathistoria och mathantverk – Korvkurs på Gudmundsgårdenkorvstoppning

Ralf Tebaay delar med sig av sina kunskaper i det ädla hantverket att göra korv. Temat för kursen är ”Stoppa korv som en Romare – Charktillverkning i det antika Rom”. En praktisk kurs där det också ingår god mat och dryck.

Pris: 750 kr per person. Max 20 deltagare.

Fredag 31 maj, kl 17.00-20.00

Boka ditt besök genom att mejla antal till: gudmundsgarden@gmail.com
Mer om Gudmundsgården 


På Strövtåg med Solskensfarmarna

Följ med på ett strövtåg i Kärnebygd och lär dig mer om hur klimatsmart mat produceras. Du får träffa Solskensfarmarnas highland cattle-kor och kalvar och höra om hur de betande mularna och trampande klövarna kan rädda jordklotet. I Sundhult får du se hur de har ställt om till ett smartare sätt att odla grönsaker till många på liten yta i grävningsfria odlingsbäddar. Gårdsbutiken i Viktors affärshus håller specialöppet och där går att köpa lokala matvaror. Här serveras också fikat som ingår i priset.Vi samlas vid Viktors affärshus i Kärnebygd.

Pris: 150 kr per person. Max 25 deltagare.

Torsdag 30 maj, kl 14.00-17.00

Boka ditt besök genom att mejla antal till: bokning@viktorsaffarshus.se
Mer om Solskensfarmarna


1000x610_5Ystningskurs med Monica Bondesson på Skrea ost

Lär dig den spännande konsten att göra ost. Vi gör ost tillsammans i gårdsmejeriet i Skrea. När vi är färdiga får du ta med dig din ost hem. Du blir även provsmakning av olika ostar och god fika. 

Pris: 895 kr per person. Max 8 deltagare.

Fredagen den 31 maj, kl 12.30-18.00

Boka ditt besök genom att mejla antal till: kontakt@skreaost.se