Matdagarna_bjuder in_2018

Falkenbergs Matdagar är en fest, en hyllning, ett möte, en upplevelse, en gemenskap, ett nörderi och en helg av njutning och kunskap, av kärlek och passion för mat. Den 7-8 september 2018 är det dags igen. Planeringen är i full gång och här kommer du så småningom hitta ett detaljerat program för vad som händer på Sveriges härligaste matfest. Falkenbergs Matdagar 2018

Skafferifesten
Grabba tag i provsmakningsgaffeln och res runt i vår underbara trakt utan att behöva gå längre än runt det bubblande Rådhustorget – för hela traktens mat har kommit hit! Gästande kockar kommer dela med sig av både kunskap och smakupplevelser under ledning av våra grymma konferencierer. Här kommer finnas gott om plats i ett stort tält för alla som vill slå sig ner för att njuta av mat och dryck. Levande musik skapar stämning och svängning på Rådhustorget medan matstånd och foodtrucks håller magar och halsar nöjda.

Kockscenen
Vad har kvinnan bakom Sveriges bästa matblogg, Zeina Mourtada, förskolekocken Carro Kock och hennes dotter, två forna vinnare i mack-sm och Tareq Taylor gemensamt? Jo, de är några av alla fantastiska kockar som du hittar på Kockscenen. Här kommer kockar med anknytning till platsen göra sin smaktolkning av Falkenberg. Till sin hjälp har de säsongens finaste råvaror från trakten och producenterna själva kommer vara på plats och berätta om egenskaper och finurliga sätt att tillaga knepiga och mindre knepiga råvaror. Det blir både utmaningar, dueller och spännande samarbeten och vi blandar kockar från näringslivet med kockar från det offentliga köket. Det bästa av allt? Du kommer givetvis få smaka på det goda som trollas fram bland vispar och kastruller! 

Handla & Möt
Strosa på en myllrande, doftande och dignande matmarknad där du kan handla lokala produkter direkt från flera av de duktiga mataktörerna i Falkenbergs Skafferi. Nygatan kommer kantas av nygräddat bröd, nyskördade grönsaker, ljuvliga praliner, nyrostat kaffe och massor av andra härligheter.

Skaffeributiken
Under Falkenbergs Matdagar kommer du kunna handla för tillfället och säsongen helt unika, råvaror som kött, fisk, grönt, sött, bakat, ystat, syrat och saltat. Helt enkelt fantastiska lokala råvaror från hela Halland i en färsk och frodig pop-up butik. På demoscenen strax intill bjuder producenterna på smakbitar, tips och trix.

Kunskapsscenen
Här ska du hänga som vill höra allt om mat; matproduktion, permakulturer, värdskap, ystning, fermentering, styckning och massa mer. Lär dig mer om livsmedelsproduktion och om Falkenbergs mer eller mindre hemliga matunikiteter. Så kom och inspireras till eget matskapande!

Barnens Matlabb
Här kommer barnen få labba, leka och pyssla med mat; leka matdetektiver, gissa råvaran, tryck med grönsaker och skapa sina egna pins. Helt enkelt ett skönt häng inramat av trevligheter för kids i alla åldrar! Strax intill lär du dig om hur det fungerar på en bondgård. Här får du spana in traktorer, lära dig hur man maler mjöl, träffa unga bönder och lära dig allt om hur man dresserar kalvar.


 

Varmt välkomna!