matdagarbild

Vid White Guide-galan den 5 mars utsågs Falkenberg till vinnare i kategorin ”Årets värt en resa”. White Guide delar varje år ut priser till Sveriges bästa restauranger och största restaurangupplevelser. Som första destination någonsin kammade Falkenberg hem en av utmärkelserna.

Falkenberg är värt en resa

Aldrig förr har en plats blivit nominerad till ett av White Guides priser. Det brukar enbart vara krogar som utnämns. Det är inte så konstigt att Falkenberg är först ut med detta. Här finns passionen, kunskapen och värdskapet. Motiveringen lyder:

”För att ha skapat en grogrund för entusiastiska matentreprenörer att utveckla en kreativitet som gjort staden till en spännande svensk restaurang-destination”.

Entreprenörskap och laganda

I Falkenberg finns många entreprenörerna inom matproduktion och matupplevelser som brinner för bra mat. Brinner för att ge sina kunder och gäster det allra bästa. En nyckel är att vi tror på samarbeten, att vi kan göra mer och bättre om vi gör det tillsammans. Framgången för Falkenbergs Skafferi är ett bevis på det. Att vi blir prisade som en hel destination full av matupplevelser av White Guide är ett annat.

Historisk vinst

– Nomineringen i sig var en jättevinst och att vi nu vinner ”Årets värt en resa” är fantastiskt, säger Johan Bengtsson, projektledare på Destination Falkenberg.

Med på scenen för att ta emot priset på var Johan Blidberg som är aktiv i Falkenbergs Skafferi.

– Falkenberg är ingen restaurang, men att guiden för restauranger vill ha med Falkenberg vittnar ju verkligen om att det vi gör tillsammans som kollegor & inte konkurrenter ger eko i hela vårt avlånga land. Man får ju gåshud från tårna & uppåt, säger Johan Blidberg som till vardags huserar på Lis Mejeri.

Kom och upplev vår restaurang-destination du också. Välkommen till Falkenberg!