Suseå Choklad & Deli

Skrivet av den 5 Nov, 2018 i Blogg | Inga kommentarer

Alla dagar i veckan har de öppet.

Alla stunder i livet kan de tillgodose.

Soffmyset. Storfesten. Skönfikat.

Suseå Choklad & Deli.

Här möter härlige hängivne Henrik dig.

& runt honom är hyllorna fyllda. Av smakfulla smaker.

& av handgjorda praliner.

susea

Så länge man nästan minns, dvs ungefär i runda slängar sedan urminnes tider, har kakaobönan sett till att det funnits choklad.

Och det sägs mycket om choklad. Att den kan ge en stor känsla av välbehag och på olika sätt i lagom dos påverkar dig positivt. Tex motverka hjärtsjukdomar, sägs det. Afrodisiakum. Sägs det.

Socker, knäckebröd & choklad. Sägs det inte, men sjungs. Av CajsaStina Åkerström. Och definitivt går du nynnandes ut ur denna butik. Eller gå? Du kommer dansa Storgatan fram.

Och när du som bäst studsar fram så är du kanske påväg till någon av de chokladprovningar som Suseå Choklad & Deli anordnar. Den provningen blir givetvis en prövning. För du vill länsa din börs & köpa med dig sådär mycket att du hade behövt backa bilen nära intill. Eller cykla till alla möten du de närmsta dagarna ska till.

suseachoklad1

Ja precis mitt emellan att sommaren fick dig att smälta bort, & att snön som kommer falla kommer smälta, dvs nu, så är det rätt läge att låta choklad smälta i munnen.

Och psst! Slopa Aladdin-asken till jul & kör en ask härifrån Suseå istället. Dvs istället för att en ande skall åka runt på en flygande matta så ger du då bort något som producerats alldeles just här i bygden och inte rest långt alls.

& sedan är det plötsligt Nyår och Suseå har en av Sveriges mest välsorterade hyllor av groggvirke & drink-tillbehör.

Publikens jubel när denna juvel till butik tar dig in i njutningens värld, via det snart ofantligt klassiska instagramflödet som går under namnet Falkenbergs Skafferi.

Choklad. Man blir så’gla’!

// Rina Ratell

Skriv något till oss