Slöinge Kafferosteri

Skrivet av den 25 Nov, 2017 i Blogg | Inga kommentarer

slöinge_kaffe_2

Det fanns en tid i undertecknads liv då hon gick i lågstadiet och efter det milslånga sommarlovet fick i uppgift att berätta för kamraterna vad hon gjort på ledigheten. Det fanns även en tid då den lilla flickan hade tillbringat solig tid i Blekinge. Det var ett namn som inte var tillräckligt slående för att etsa sig fast i hennes medvetande. Dock mindes hon att namnet byggde på något som människan kan vara. Blek. Sedan berättade hon glatt om hur det var på den långa och härliga semesterresan till Slöinge.
För Blekinge var som sagt inte ett namn som hade fastnat.

slöinge_kaffe_4

Idag hade det kunnat vara sanning att man vill åka till Slöinge och semestra. För jädrar i min lilla låda vad det händer grejer i detta samhälle.

Det har det väl i och för sig alltid gjort. På olika sätt. Förr om åren har här visst bl.a. funnits slakteri, bageri, lanthandel, konditori, kiosk, konfektyraffär, charkuteri och mejeri. & som allra allra mest TRE bankkontor!

Nu har man alla kopparna på rätt plats i skåpen. Alla händerna i handskarna. Fisken i sjön.

& kaffet på plats. Mikrorosteriet. Slöinge Kafferosteri. Som nu även utökat med te. De!

slöinge_kaffe_1

Hantverksrostat specialkaffe med Daniel & Anna Eråker i täten.

Nästan allt kaffe är enligt paret ekologiskt odlat och sedan hithämtat med så få mellanhänder som möjligt. På tal om händer, allt kaffe rostas för hand i detta ett av Sveriges nyaste kafferosterier. Och låter du deras ringklocka vid dörrn ljuda så kanske du inom kort får ett glatt fejs i ditt synfält. För är de hemma och jobbar så öppnar de gärna på porten och låter dig höra hur de bubblar av kaffevetande.

Ibland bjuds det även in till lilla butiken som när det passar inryms i Slöinge Gamla Hotells och sedermera Slöinge Pensionats urtjusiga och särdeles ståndsmässiga kåk. Stort hus där familjen Eråker och allt kaffe nu huserar. Från butiken kan du då greppa med dig av det goda i finfint emballage. Och även de tillbehör som du kan önska finnes, utrustning för att få ut det bästa av varje kaffe-tillfälle!

slöinge_kaffe_3

Nu på måndag 27/11 tar dessa kaffeexperter över skafferiets instagramkonto, så häng med oss på: @falkenbergs_skafferi

// Rina Ratell

Skriv något till oss