SIA Glass-besök

Skrivet av den 9 Nov, 2017 i Blogg | Inga kommentarer

Det finns stunder i livet när man noggrannare än annars noterar när platser är barnvänliga eller ej. På SIA Glass i Slöinge så är det inte så att ”the saints are marching in” utan både änglar, barnvagnsföräldrar och de som finner trygghet i sin rullator fullständigt kan flyga rakt in i butiken där glasskommers pågår kors & tvärs. I ett enda stort perfekt plan så saluförs de frysta läckerheterna.

sia_glass1

Sällan har det varit så lätt att äntra en affär. Sällan så lätt att känna smaker vattnas på tungan & sällan så svårt att inte i sin kundkorg packa på sig en av varje av exakt allt i butiken. Minst. Minusgraderna i perfekta paketen vill helt enkelt hem hänga på. Åh.

Så vad gör man då?
Man stryker utmed glassdiskarna. Spejar. Spanar ner i dem. Känner sig nästan som en liten tassande tomtenisse när man passerar årets årgångsglass. Första årets. Och tradition ska den visst bli! Att göra. Och givetvis att gilla!

Eller man passerar inte. Man stannar upp och vill testa. Vill med sig ta. Vill ha.

siaglass

Här hittar du även förutom SIA Glass hela sortimenteti alla möjliga förpackningsstorlekar och smaker, även andrasortering till ännu mera plånboksvänliga nivåer. Det kan vara att det är nån nöt för lite i glassen eller att det inte blivit tillräckligt med fluff. Då blev det plötsligt så röd prislapp att det nästan borde kunna leda till först-till-kvarn-gruff.

Saltlakrits. Kolahavssalt. Wienernougat. Det går inte att få nog’ at.

// Rina Ratell

sia_glass2

Skriv något till oss