Semmelsäsong del 2

Skrivet av den 18 Feb, 2017 i Blogg | Inga kommentarer

Jag har hittills inte blivit utmanad av någon i vad det gäller rekordet i att äta semla som kåserades för ca en vecka sen. Jag har alltså rekordet. Iallafall det halländska.
Så då håller jag mitt löfte & tar på mig semle-förståsigpåar-hatten utan att fråga först.

Kanske hade jag tänkt berätta för er om hur man gör den perfekta bullen, hur man vispar grädden så där vit utan flikar eller gula inslag. Kanke skulle jag också försökt mig på att ge er ett recept på en perfekt mandelmassa. Kanske kommer jag göra det om en vecka eller nåt istället.
För jag blev nämligen avbruten i semmelkåsörstider av att vår härliga lilla matstad återigen har kammat hem ett fint pris.

Idag basunerades det nämligen ut att Västsveriges bästa semla inte gick till Solhaga Stenugnsbageri som var diskvalificerade på grund av att de vann förra året.
Istället så var det Borgmästargården i borgmästarens gamla gård precis invid rådhuset som fick klättra upp allra högst upp på prispallen & få priset för bästa semla bland alla semlor som gjorts i den sydvästra klyftan av vårt avlånga land, om man delar upp det i fyra geometriska delar för ovanlighetens skull.

Jämfört med förra året som enligt de som smakade förra året var den godaste semla som funnits så har årets semla eleverat i klass med att bullen blivit lite saftigare, mandelmassan smakar mer mandel & grädden har vispats med mer luft.

Tillsammans allihopa så gjorde vi denna gången varandra lite bättre trots att vi redan var bäst, så tycker jag vi skall fortsätta i vår lilla stad där vi äter så mycket & ändå aldrig blir mätta.

 

 

Skriv något till oss