Lis Mejeri

Skrivet av den 14 Nov, 2017 i Blogg | Inga kommentarer

Här är vi! Mellan en brusande kanal, en vildvuxen dunge, ett äldre industrijärnvägspår och en lång landsväg. Alldeles nära en allé och stora åkrar som leder nästan hela vägen till Danmark. Vi bor mitt i maten, med det godaste som naturen och djuren erbjuder alldeles inpå stenhusknuten. Det äkta som inte har rest långväga för att nå oss. Det inom superbt cykel-längds avstånd.

Varje dag passar det oss att bo här, och när det perfekt-passar oss så öppnar vi upp vårt stora vardagsrum i vårt Mejeri och gör det till renodlad hemmakrog! I vår kåk är det vi som bestämmer vad du ska käka, precis som det brukar vara när du kommer hem till någon och ska äta.

Att ta vara på varje del av det som just i sekundstunden finns tillgängligt och inte slänga mat, gör att det blir lika superspännande att ta sig an en kärleksfullt odlad morot som köttbiten som inhandlats för stora papperslappspengar. Johan är vår Husmor och kallar sin matlagning för MacGyver-matlagning, han tager vad han haver, och sedan smäller det till i munnen.

Denna vecka kör vi take over på Falkenbergs Skafferis instagramkonto så häng på där så får ni följa oss när vi förbereder vårt klassiska julbord på oklassiskt vis, & när vi tar hand om våra gäster som kommer hit med jämna & ojämna mellanrum för att äta brakmiddag i vårt gamla mejeri som inte är mejeri längre, men nåt liknande.

// Johan Blidberg & Rina Ratell på Lis Mejeri

Skriv något till oss