Hule Trädgård & Musteri

Skrivet av den 19 Nov, 2017 i Blogg | Inga kommentarer

Handelsträdgård. Smaka på namnet. Och framförallt smaka på det som där odlas!

En Plantskola eller en Handelsträdgård är en odling, vanligen i kommersiellt syfte, av fleråriga växter, vanligen träd, buskar och perenner. Så säger Wikipedia’t. Vidare:

Det sägs även att Sveriges FÖRSTA kommersiella plantskola anlades av godsägaren Carl Johan Lilliehöök på 1850-talet på Lindhult strax utanför Långås. Tyvärr har den handelsplatsen gått ur tiden, men vettni bara 8,2 km därifrån finns idag en pågående ytterst härlig handelsträdgård! Den i Hule. Neråt Glommenhållet till.

Det hände sig nämligen som så att det eminenta unga paret Ingrid & Martin köpte sig ett stort gäng glasrutor. Inkapslade i träramar. Dvs några stora växthus. De stod där. Och bredvid dem stod det äppelträd. & ett boningshus. Bland annat. Så plötsligt hipp som happ ägde di tu en mindre helt egen värld. I livskvalitet guld värd!

hule_must

& nu kan vi gott folk avnjuta deras framfart. Och deras äppelmust. Eller ta med dig frukten från din egen trädgård. En av våra mest älskade & odlade frukter! Men ta inte med EN. Ta med 40. Kilo. & låt Hule musta åt dig. Du vill inte missa att musta!

Äppelmust, it’s a must! Alla klyschor stämmer är den största klyschan som stämmer, sjunger Krunegård.

Som äppelträdgårdarna i maj runt Kivik, sjunger Lundell.

Som äppelmusten i oktober från Hule, hojtar vi!

När man ändå är där kan man rycka med sig tomater, chillisar, plantor eller annat som finns i gömmorna.

Hule_höst

Så Ingrid Marie, Alice & gänget! Nu kan Hule Handelsträdgård rå om dig! Låt inte din finhet förgås, hör av er till Hule Handelsträdgård som tex på info@huletradgard.se nås!

Nu på måndag 20/11 tar de över skafferiets instagramkonto, så in och följ oss där för att inte missa några äppligheter: @falkenbergs_skafferi

// Rina Ratell

Skriv något till oss