Gastroprenören Handlar´n Långås

Skrivet av den 8 Okt, 2018 i Blogg | Inga kommentarer

Enligt Google stannar besökare vanligtvis här i 10 minuter. Enligt undertecknad stannar alla oftast här så länge som möjligt pga urbota trivsamt.

Dvs på Långås Livs. Handlar´n Långås. Gastroprenören Catering. Kärt barn har många namn. Långås har en i många bemärkelser god samlingspunkt i sin affär och de som driver den går under eminenta namnen Bettan & L-G!

gastroprenoren

Belägen precis där åkrar möter samhälle. Där landsbygd möter by. Där närodlad mat möter de som älskar att få köpa maten just nära.

Här möts prima potatis & nygjord kötbulle-baguette. Här samsas Långås-gjorda-lunchlådor med aftonens förbeställda helgmiddag som strax skall hämtas upp av någon munter kund. Här förbereds snittarna inför stora mingelmötet & här är grönsaksdisken med lokala förmågor vid namn såsom morot & björnbär välfylld. Gastroprenören är alltid redo att ta emot en beställning på en buffé. & du kan alltid även passa på att beställa många i mänsklighetens favoritmat: en smörgåstårta. Eller flera. 

buffe

Är du ett gött gäng som vill kalasa på smarrigt käk tillagat precis nordost om Falkenbergs mest centrala delar så går det finfint att välja och vraka från en lång lista med olika rätter som raddas upp. Biff Rydberg med äggula och senapskräm, surdegsbröd, smör och lagrad ost? Stekt vildandsbröst med gräddstuvad grönkål, rostad potatis och apelsinsky. Yes please!

Eller så kanske du är en person som vill unna dig vardagslyx, och köper för 8 personer och fullkomligt fyller frysen. Här är alla lösningar goda lösningar, verkligen med betoning på GODA.

Just i ena hörnet på fyrvägskorsningen utanför pågår det alltså en härlig kost-korsning. Här handlar du gärna en av varje av det alldeles utmärks utbud som erbjuds. Här spatserar du in och får enkelt, med några få steg åt olika håll, med dig det som kylskåpet där hemma kallar på. Hit kommer barnen som just lärt sig cykla för att noga gång på gång räkna pengarna i börsen och sedan inhandla sin första egna glass. Här slinker mången in för att tömma sina postboxar, eller med en avi i högsta hugg för att få bära hem det paket som kommit med post och en liten stund fått mellanlanda & vila ut just här i tryggt förvar. Här väntar alltså kort och gott en helhetshandelsupplevelse som du i hjärtat spar.

handlarnilangas

Under ett & samma tak. Mumsig matbutik. Cool catering. Perfekt post-utlämning. Grattis Långås!

& just från denna kost-korsning rattas skafferiets instagramkonto i veckan.

// Rina Ratell

Skriv något till oss