Gudmundsgården

Skrivet av den 22 Okt, 2018 i Blogg | Inga kommentarer

Obs! Denna text läses med fördel sittandes på någon av bänkarna runt Yngeredsforsen. Grillandes korv som du givetvis just inhandlat i Asige. På Gudmundsgården.  

gudmundsgarden

Gudmundsgården & sina köttspecialiteter!

Ralf på Gudmundsgården. 

När han började med det han började med som nu varit igång sedan så länge att det hunnit bli länge så var han först ut. Dvs för 20 år sedan. Resten är en framgångssaga. Unt so weiter. 

Ja, samma år som sierskan Saida dör så föds alltså en ny verksamhet på Gudmundsgården. Som vissa då direkt anar, siar & tror kommer bli alldeles angenäm. 

Medan vissa andra tittade frågande och undrande. & idag är Gudmundsgården på ett sätt en av mat-Hallands grundare!

Ralf. En trivsam tysk som pratar yvigt & ljudligt om korv. Som således slog upp dörrarna för det som var Hallands första gårdscharkuteri. 

ralf_tebay

Nu är han & hans familjeföretag Gudmundsgården bland det mest halländska vi har. 

Här heter sakerna som saluförs sånt som klingar vackert i uttal & innehåller svåra bokstäver i stavning. Bratwurst. Schnitzel. 

Och. Superstortsortiment! Det finns exakt hur mycket som helst att välja på. Så du kan tillbringa lite extra tid framför just denna köttdisken. 

kottdisken

Och om du vill ha något att göra i en halvtimma nån annan gång så kan du gå in och läsa lite på deras hemsida. För där finns hur mycket text som helst. 

Glada grisar. Styckning. Charktillverkning. Gårdsbutik. Resturang/gårdscafé. Kedjan är inte lång. & vägen är om möjligt ännu kortare, för allt det sker på gården. 

Möts av tysk passion, furudetaljer & synliga takbjälkar. 

grisar

Har du någon gång mött Ralf kommer du aldrig mer kunna äta korv utan att samtidigt höra hans röst prata inom dig. & det han då utbrister är saker om kärlek, kött & just korv! 

Så varsågod att ta för dig. Häng med på Falkenbergs Skafferis instagram nu när Gudmundsgården drar igång sin vecka med kärlek till kött.

Kostpaus. Konstpaus. 

Undertecknad åt just upp en Ramslökskorv. Helt perfekt smak & styrka. Rekommenderas starkt. 

// Rina Ratell

Skriv något till oss