Falkenbergs Skafferi nominerat till Stora Turismpriset!

Skrivet av den 4 Okt, 2019 i Blogg | Inga kommentarer

skafferiskylt

Du vet det nog redan, att vi är stolta över vårt skafferi? Undrar du liksom lite mer om varför?

Jo, för att det vi gör är att göra tillsammans. Gå ihop oss, prata ihop oss, inspirera oss och berika oss. Genom samverkan gör vi lokal mat till en reseanledning. Vi vill bredda och berika människors begrepp av ”lokal mat” från något man bara äter – till en upplevelse som kan innefatta kärlek, kultur, traditioner, innovationer, omsorg, gemenskap, ställningstaganden och livsval. Ungefär så. Nu är vi hela Hallands kandidat till Tillväxtverkets pris Stora Turismpriset 2019. Oj oj!

skaffeributik

Och det bästa är att det vi gör gör gott för oss själva, för jorden och borden men också för Falkenberg. Att Falkenbergs Skafferi har ökat attraktionskraften till området med mat som reseanledning blev bekräftat när White Guide Sverige valde att utnämna Falkenberg som första destination någonsin till Årets värt en resa 2018. Med motivering att det här har skapats grogrund för entusiastiska matentreprenörer att utveckla en kreativitet som gjort Falkenberg till en spännande matdestination. Men vi nöjer oss inte där, vi vill göra gott för hela Halland för här finns så mycket bra att njuta av. Och vårt tillsammans kan bli ännu större.

Genom Falkenbergs Skafferi har ett nätverk skapats som brinner för utveckling av lokal mat, hållbarhet och en levande besöksnäring. Falkenbergs Skafferi bjuder generöst in andra destinationer och företag till samverkan och lyfter därmed också hela Halland som matregion till nya nivåer. Detta är bakgrunden till att Region Halland och destinationerna i Halland nu gemensamt nominerat Falkenbergs Skafferi som kandidat till Stora Turismpriset 2019.

Så där tjusigt står det i ett pressmeddelande från Region Halland och vi säger tack och bock för finfina ord och att vårt arbete uppskattas.

Priset ges till en aktör som på ett nytänkande, innovativt och hållbart sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen. Och vi är i fint sällskap må ni tro. Andra kandidater är till exempel IKEA Museum, Sápmi Nature och Falu Gruva. Men vi är aldrig konkurrenter – alltid konkullegor – i att göra gott för människa och miljö och här har vi ett gäng härliga aktörer till att inspireras av.

Men en vinnare ska koras och det får vi vänta på ett litet tag. Vinnaren utses den 4 december i samband med Sveriges Kommuners och landstings besöksnäringskonferens i Stockholm. Läs gärna mer här och håll tummarna för vårt skafferi, för fira & fest det gillar vi!

matdagsvimmel

Skriv något till oss