EKO-logiskt

Skrivet av den 15 Apr, 2019 i Blogg | Inga kommentarer

ROGGBIV

Ja alltså minnesregeln för färgerna i regnbågen. Rött. Orange. Gult. Grönt. Blått. Indigo. Violett.

Skulle även kunna vara minnet från ett besök hos Eko-logiskt. Detta lilla söta butikscafé mitt i Falkenberg några sekunder rask promenad från Stortorget.

Tårta

När du är här betalar du, och känner dig ändå rik.

Rik på nyttigheter. För hos matkreatören Andreea smäller det till av en kavalkad av smarrigheter. Hon känns som en superkvinna som kan sin Superfood.

Glutenfritt, mjölkfritt & fritt från vitt raffinerat socker. Växtbaserad kost.

Färgglatt & festivalyrigt!

Eko & reko.

Vegetarian. Veganvänligt. Ett rawfood-liv?

Hacka skala riv.

Enkelt. Rättvist. Logiskt.

Butik och café

Denna lilla oas är den givna platsen för dig med krav på eko-logiskt, giftfritt och i den mån det är möjligt även närproducerat.

Här är allt som rör ekologisk mat verkligen igen ”het potatis” utan en synnerligen behaglig angelägenhet.

På Eko-logiskt hemsida blir du nästan positivt åksjuk av hur mycket som pågår på denna lilla yta. Men den sköna yrseln är för att du direkt förstår att här inne pågår kampen för sundare matval.

Doftan av nyttigheter slår emot dig när du går innanför dörren. Tänk sådär som en tehandel doftade när du var liten.

Allt som saluförs bakom denna cafédisk tillagas & bakas på plats. Och gör dig redo för minst en nyttig last. Här finns verkligen godbitar att fylla gom och mage med.

Sallad

Tag plats vid något av de små nätta borden på plats. Eller beställ hit & dit & ät där eller här du är.

För vill du inte lämna ditt hem för att besöka detta hälsocafé med hälsotänk kan du beställa hem en låt säga en dignande buffé & kanske en föreläsning om allt det nyttiga du kan tillföra i ditt liv.

På gatuprataren utanför cafédörren myllrar det av ivriga budskap från någon som brinner för sin sak. Brinner för mat & smak. Här kan du läsa om kombucha. & kimchi. Visst låter det som inledningen till en låt?

Kanske en kärlekssång. För ett ställe som snart nån gång, sätter ut bord på trottoaren och firar in en varmare ny & nyttig säsong. För dig som vill vila, & för dig som ständigt är på språng.

// Rina Ratell

Skriv något till oss