Efterlysning av efterlyst person

Skrivet av den 15 Mar, 2017 i Blogg | En kommentar

Vi är några stycken som härjar & har oss här i Falkenbergs Skafferi som skulle vilja bli bättre på att veta vad som finns i Falkenbergs skafferi.

Redan här känner jag att jag måste förtydliga, för ni tänker såklart att jag måste vara lätt korkad eller dåligt påläst på hemsidan ni läser detta på & som jag själv skriver på. Det är jag inte. Jag vet, precis som ni att man kan kolla här på Falkenbergs Skafferis hemsida vilka som är med i det här härliga skafferi-nätverket som heter Falkenbergs Skafferi, som dock inte är samma som det skafferiet i Falkenberg vi just nu vill veta mer om.

21000

Nä, jag menar Falkenbergs skafferi i den meningen med vad man kan skörda fritt av det den generösa allemansrätten njuder på i vår kommuns naturliga skafferi.

Alltså, undertecknad & några likasinnade skulle vilja ha kontakt med antingen den som är bäst eller riktigt bra på att gå i skogen & veta vad man kan äta av allt som växer där.

Vi vet att man inte får äta den rödvit-prickiga svampen & minns de vuxnas ord från barndomen att man absolut inte får provsmaka,  för det kan vara giftigt, eller tillochmed antagligen är det.

Men, på senare år har jag förstått att det finns så himla mycket god mat i skogen som man bara klampar förbi i sina alldeles för oslitna gummistövlar för att man inte vet vad som är gratis god mat & inte.

Man kan ju tydligen äta massor av lav, mossa, svamp, bär, bark, blad & säkert också insekter om man är riktigt hungrig. Men eftersom google inte förstår någonting när man hittat några fina blad i skogen & googlar ”små gröna ekliknande blad i närheten av kalhygge strax utanför Långås” så vill vi ha med oss någon ut i skogen som kan lära oss vad det heter & är.

7c70688d641adc6d189c9f0733641e56

Det finns mycket mat därute, mycket mat som jag & många med mig vill använda när vi lagar mat. Men vi behöver hjälp av någon som kan visa oss vad vi kan använda för att vår mat skall smaka mer av var vi är.

Så vi efterlyser någon som kan ta med ett litet gäng ut i skogen. Förslagsvis en gång i vår & en gång i höst, eller kanske fler & lära oss allt som biologilärarna missade lära oss till förmån för uppmanad försiktighet.

Så tipsa oss gärna om någon eller några som kan ta ut oss på våra första stapplande steg till vår nya outforskade värld.

Antingen kommenterar ni på facebook eller här på bloggen vem ni tycker passar in på efterlysningen eller så mailar ni fbgskafferi@gmail.com så tar vi det den vägen.

För ut i skogen skall vi så fort de ljumma vindarna kommer & hälsar på.

 

// Johan Blidberg

 

1 Kommentar

  1. Sara Wennerström
    16 mars, 2017

    Önskar att jag var den personen. Vill iallafall väldigt gärna gå med på den promenaden!

    Reply

Skriv något till oss